Имейл маркетинга и с какво е полезен той?

За какво си мислите, когато някой спомене „онлайн маркетинг“? Дори да не сте добре запознати с тази индустрия, със сигурност се досещате за неща като блогове или социална медия, както и други форми на реклама като платен адвертайзинг.

А сещате ли се за имейла?

Да, за някои може да бъде твърде старомоден и ненужен, но не бива да го отхвърляме като допълнителен шанс за увеличаване на печалбите. Обърнете внимание на тази статия, ако искате да научите за истинската сила и потенциал, които се крият в имейл маркетинга.

По-личен подход

Социалните медии са отличен метод за споделяне на големи количества информация с голяма скорост, на широк спектър от хора. На пръв поглед това изглежда идеалното място за онлайн маркетинг! Но дали наистина е така?

В имейла, хората контактуват на четири очи.

Ако се опитвате да споделите вашето съобщение на голямо количество хора в социални канали, опитите Ви няма да бъдат толкова успешни колкото очаквате. От друга страна, подходящо създадената имейл програма ще свърши тази работа чрез по-точен и инвидидуален подход, който е лесно забележим от всички.

Имейла е универсален инструмент

Както много хора, може би не Ви допада идеята за имейл рекламата. Още повече, когато се подготвяте да напуснете офиса в Петък следобяд, а получите още нещо изискващо вниманието Ви.

Истината е, че всеки използва имейл! Всеки ден!

Тук се крие ключовата разлика между социалните медии и блоговете, и вашата пощенска кутия. Никога няма да забравите да я проверите, както много хора забравят някои социални платформи седмици подред.

Ако търсите начин да споделите информация за вашия бизнес и искате да сте сигурни, че тя ще бъде забелязана – имейл маркетинга е най-лесното и сигурно решение!

От имейл потребители към клиенти

Сферата на онлайн маркетинга и рекламата процъфтява благодарение на безброй създатели на съдържание, което привлича, задържа внимание и разпространява трафик. Едно нещо обаче липсва. Много от тях не знаят как реално да превърнат това внимание и трафик в полезен за тях бизнес!

Един от най-доказаните и популярни инструменти за тази цел е имейл маркетинга. Когато информацията е предадена на лично ниво, на място, което всеки проверява редовно, шансовете Ви тя да бъде забелязана са значително по-големи от повечето методи за онлайн реклама.

Откъде този успех, ако повечето рекламни имейли са толкова некачествени?

Да, повечето имейли, които получаваме за адвертайзинг са изключително непривлекателни и скучни, без да дават особена причина, която да заслужи нашето внимание. Много от хората ги блокират, трият или намират други начини да не постъпват в пощенските им кутии.

Това не е нещото, което ние искаме за вашата онлайн маркетинг кампания!

Един добре написан и подходящо таргетиран имейл винаги подпомага за създаването на по-дълбоки отношения с вашата аудиенция. Качеството, видът и характерът на съдържанието, което присъства там ще отговори на нуждите на вашите читатели и ще ги мотивира да го споделят с други хора, вдъхновявайки препоръките от уста на уста.


Ще научите повече за възможностите на имейл макретинга, когато се свържете с 411 Маркетинг за повече информация и начини да Ви помогнем да подобрите вашето присъствие онлайн! Ние можем да създадем изцяло нова маркетинг кампания, която веднага ще започне да носи повече трафик към Вашия бизнес и много потенциални клиенти!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.