Нарастващата важност на локалното търсене

Локалната оптимизация за онлайн търсачките никога не е била по-важна за малкият и среден бизнес отколкото е сега. На практика всеки собственик на фирма може да се възползва от предимствата, които биват предоставяни от локалните SEO решения. След нововъведенията в Гугъл, става все по-належащо за фирмите да обърнат повече внимание на маркетинг стратегията си, въпреки дългите години липса на коректна онлайн кампания.

Фирмите, които вече са практикували оптимизационни стратегии виждат новите промени като добра възможност да добият все повече преднина и ползи от усилията си. Това са смели ходове, но нещата не се изчерпват до тук. В следващите години, локалните SEO решения ще стават все по-важни и определящи за малкия и среден бизнес. Ето защо:

  • Локалните бизнеси допадат изключително много на Гугъл

Популярната търсачка дълги години показваше симпатии към нови, малки и по-способни компании, които тепърва навлизат в онлайн пространството като такива. Докато повечето наклонности са към историята на марката или нейния авторитет, Гугъл също така иска даде на потребителите това, от което се нуждаят – а това много често означава по-малки фирми, популярни на локално ниво.

Това предоставя възможността на собствениците на нови компании с ограничен достъп до ресурси, допълнителна възможност за навлизане в пазара на продукти и услуги, както и откриване на нови хоризонти в развитието си.

  • Предстоят все по-персонализирани резултати!

С напредъка, който отбелязва Гугъл в алгоритмите и услугите си, също така се увеличава и желанието на потребителите за по-индивидуални резултати. Това вече е факт в много аспекти благодарение на историята на търсенето, както и географската локация на всеки потребител.

Това също оказва влияние на локалната оптимизация и търсенето на SEO решения!

  • Напредък в мобилните технологии и преносими платформи

Може би един от най-ключовите и определящи фактори в момента е несравнимият прираст в търсенето от мобилни устройства, а този процент се увеличава с всяка изминала година! Както се подразбира, търсенето се извършва от потребители в движение, което означава че тепърва предстои да видим все повече прираст в този вид търсене.

Респективно, това означава, че специфични за всяка локация резултати ще стават все по-наложителни, което ще доведе до все по-релевантна за конкретни локации информация и резултати.

  • Конкуренцията нараства все повече

Годишно се създават милиони нови сайтове и десетки хиляди нови бизнеси по цял свят се утвърждават като надеждни организации. Това води до многократно увеличаване в конкуренцията, което кара бизнесите да намират по-малки пазарни ниши, за да постигнат нужната за тях видимост в онлайн пространството. Най-ефективният начин да се постигне това е усъвършенстването на оптимизацията на локалното за всеки бизнес ниво.

Как да поставим началото на локална SEO кампания?

Ще се нуждаем от три основни предимства:

  • Създаване на профили в локални директории

По този начин бизнесът става видим на повече от едно места в интернет пространството, което е значимо предимство. Популярен пример за българският пазар е zavedenia.com, където собственици на ресторанти в цялата страна имат възможността да добавят голям плюс към онлайн маркетинг кампанията си.

  • Съдържание, отнасящо се към конкретен регион

Ако съдържанието, описващо една компания и нейните услуги отразява характеристиките на регионът, в който извършва дейност, ще бъде много по-лесно това съдържание да се оптимизира за локална релевантност. Добра възможност за това е отразяването на събития и нова информация, отнасяща се за съответната локация.

  • Създаване и мениджмънт на репутацията и връзките с обществеността

Ако един бизнес бива разпознаван от обществото и има наличие на достатъчно ревюта от клиенти в региона, Гугъл взима това предвид и увеличава ранка на уебсайта и локалният листинг, асоциирани с въпросната компания.

Ако успяваме да фокусираме ресурсите си в правилните посоки, ще имаме способността да усъвършенстваме предимствата си. Няма по-добър начин това да стане реалност за новите малки и средни бизнеси, които все повече откриват безкрайните възможности за развитие, които интернет пространството предоставя.


Ако търсите нови начини да представите Вашия бизнес пред потенциалните си клиенти, свържете се с 411 Маркетинг за повече информация и релевантни решения, които ще можете да приложите във Вашата онлайн кампания!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.