15 много полезни WordPress плъгина за всеки дизайнер

Представяме ви 15 прекрасни WordPress плъгина
за добавяне на филтри, ценови таблици и още много други полезни функции за вашия сайт.

WordPress едновременно в света е най-популярната блог платформа и най-широко използваната система за управление на съдържанието (CMS). Една от причините за това да е толкова популярен е, че той поддържа шаблони (themes) и плъгини (plugins), което го прави изключително гъвкав и адаптивен, за да отговаря на различните нужди на всякакъв вид сайт.

Тази гъвкавост, заедно с огромна популярност на платформата, означава, че има хиляди безплатни WordPress плъгини, достъпни в интернет. Това е добрата новина.

Лошата новина е, че сортирането на житото от плявата може да бъде истинско предизвикателство. Ето защо, по-долу сме избрали някои от най-добрите WordPress плъгини за добавяне на функционалност към вашият сайт – и като черешката на тортата, всички са на разположение безплатно!

01. nrelate Related Content

nrelate Related Content

Чудесен начин да се изгради общност от лоялни читатели, е да се предлага допълнително съдържание към уебсайта ви, за да могат читателите да ползват, след като завършат четенето на вашeто съдържание.

Има много плъгини, които предоставят тази функционалност “related content” автоматично, и един такъв пример е nrelate. Както и автоматично генериране на линково съдържание за вас, този плъгин може да изпозлва shortcodes, чрез които да можете ръчно да добавяте тези линкове към подобни по съдържание ваши публикации. Дизайнът и настроението как тези линкове и съдържание ще изглеждат е изцяло ваше решение.

02. Viper’s Video Quicktags

Viper’s Video Quicktags

Въпреки, че WordPress продължава да подобрява своята интеграция на мултимедия, способността да вградите видео директно във вашия сайт остава едно предизвикателство, което често е свързано с копиране и поставяне на HTML код за вграждане от платформата, която е хостинг на вашето видео.

Този плъгин го прави по-лесно чрез добавяне на специфични за дадена платформа бутони, които ви позволяват просто да поставите в URL адреса на клипа, който искате да вградите. В плъгина след това се извлича и генерира всичкия необходим код, за да си вградите това специфично видео за вас, спестявайки си много караници в процеса!

03. WordPress Calls To Action

WordPress Calls To Action

За много сайтове крайната цел е да конвертирате потребителите в купувачи, а този плъгин предоставя отличен начин да се помогне за постигането на тази цел чрез изграждане на пощенския списък, подчертавайки специална оферта или просто да привлече вниманието на читателя към част от съдържанието на вашия сайт.

04. Instagram Image Gallery

Instagram Image Gallery

Тъй като социалните мрежи са неизменна част от нашия живот, необходимостта от интегриране на емисии от тях във вашия сайт е много важно. Този плъгин е един чудесен пример за една наистина проста интеграция на социалната мрежа – Instagram и нейните услуги.

Изберете дали да прехвърляте изображения от конкретен потребител, или на базата на специален hashtag, и плъгина ще свърши останалото.

Можете да изберете дали да се показва мрежа от малки снимки или слайдшоу от снимки, а има и опции за персонализиране на фона, цветови теми, граници и слайдшоу темпото.

05. The Events Calendar

The Events Calendar

Има много различни плъгини на разположение за WordPress събитие, но един от най-добрите (и най-популярният) е The Events Calendar. Този модул разширява видовете публикации в WordPress с нов клас събитие, което ви позволява бързо да създавате събития и добавяне на функционалност, като например възможността да се направи един списък, календар, търсене на събития и да се интегрират карти. Ако работите с група от артисти или дадено общество, и на тях им правите сайт базиран на WordPress, на който ще има събития като дати на концерти този плъгин ще ви спести много време.

06. Manual Image Crop

Manual Image Crop

Този полезен WordPress плъгин ви позволява да изрязвате ръчно всякакви размери на изображението, регистрирани във вашата WordPress тема. Кликвайки върху Crop връзката до всяко изображение във вашата мултимедийна библиотека визуализира интерфейс в стил Lightbox и сте готови.

07. Easy Pricing Tables

Easy Pricing Tables

Easy Pricing Tables е плъгин в WordPress за създаване на красиви ценовите таблици на вашия сайт. Този плъгин работи с всяка тема. След инсталиране на плъгина и създаване на първата си таблица от цени, можете да публикувате вашата таблица навсякъде на вашия сайт с помощта на shortcode.

08. SlideDeck

SlideDeck

SlideDeck ви позволява да създавате персонализирани слайдшоу, които се показват в слайдер на вашия WordPress сайт. Всеки слайд може да бъде запълнен с текст, изображения, видео, социална активност от социалните мрежи.

Плъгина работи с Twitter фийдове, YouTube, Pinterest, Flickr и др. Слайдовете са представени чрез шаблони предоставени от SlideDeck, наречени “обектив”, които могат да бъдат конфигурирани по такъв начин, че да се впишат във вашият дизайн.

09. HTML5 jQuery Audio Player

HTML5 jQuery Audio Player

Брилянтен WordPress плъгин за създаване на персонализиран аудио player, който поддържа множество от песни или само една. С него можете да си правите различни playlists и да ги поставяте навсякъде във вашият сайт чрез shortcodes.

Базиран на HTML5, плъгинът работи на всички браузъри.

10. WPTouch

WPTouch

Ако търсите решение сайтът ви да върви добре на всякакъв вид мобилни устройства, WPtouch е един от най-добрите WordPress плъгини за вашите нужди.

Той ви позволява да превключите на различна тема специално за потребителите посещаващи сайта ви от мобилни устройства, като например iPhone или Android телефон, като предоставя лесна и оптимизирана версия на вашето съдържание, вместо да принуждава мобилните потребители да се губят в dekstop версията на сайтът ви.

11. JetPack

JetPack

Характеристиките на този плъгин са много и разнообразни, и включват cloud-hosted статистика за вашия блог/сайт, абониране чрез въвеждане на имейл към вашият блог/сайт, вградена URL Shortener услуга, коментари чрез социалните мрежи на потребителите ви, правописна и граматическа проверка, и подобрена галерия към вашият блог.

12. NextGen Gallery

NextGen Gallery

NextGen Gallery е най-добрият WordPress плъгин за създаване на картинни галерии.

Този плъгин предлага голяма гъвкавост при създаването на съдържанието на галерията, включително създаване на watermark изображения, слайдшоута, организиране на съдържание в албуми и да се използват различни теми за показване на вашите снимки.

13. WP e-Commerce

WP e-Commerce

WP e-Commerce превръща вашия уеб сайт в напълно функционале магазин, пълен с вашите продукти и с интегрирани бутони за плащане.

Системата ви позволява да качвате продукти в различни категории и предлага на клиентите система включваща количка, за да им позволи да си складират продуктите и да могат да поръчат подобаващо. Тя се занимава с изчисляване на всички сборни продукти. Изпраща имейл потвърждения, свързани с покупката и продажбата в интернет.

Приставката е безплатна, и докато можете да си закупите допълнителни подобрения на системата, тя е изцяло безплатна, точно като WordPress – така че е напълно възможно да се разшири функционалността на плъгинът. Поради тези причини, WP e-Commerce e най-добрият плъгин за електронната търговия.

14. BuddyPress

BuddyPress

BuddyPress е социална мрежа в кутия. С нея може да интегрирате своя социална мрежа във вашия WordPress уеб сайт. Тя ви позволява да се регистрирате, поддържа списък с приятели, лични съобщения между всички потребители, с нея можете да създавате групи от общи интереси помежду потребителите.

15. Vimeography

Vimeography

Ако сте режисьор или някой, който се занимава с видео ежедневно, вие ще знаете, че може да се окаже трудно да се покаже съдържанието на филма ви по правилният начин.. Vimeo потребители могат да се възползват от Vimeography WordPress плъгин за създаване и показване фантастично изглеждащи галерии от видеа. Безброй много галерии от видеа могат да бъдат създавани и вкарани в постове или страници с помощта на стандартен WordPress shortcode.

Leave a Reply

Your email address will not be published.