4 често срещани грешки, които вредят на уебсайта ви

Предполагам всеки от вас е запознат със същността на понятието ‘’спам’’. За тези от вас които не са, ето ви няколко примера: скрити линкове, скрит текст, откраднато съдържание, излишък от ключови думи и т.н. Все неща, които намаляват качеството на сайта ви и плачат за наказание от търсачките.

4 често срещани грешки, които вредят на уебсайта виИнтересното е, че има учудващо много сайтове, които не са спам, но все пак … изглеждат като спам. Някои грешки при създаването на сайта могат да му навредят много – от създаване на лошо първо впечатление при посетителите до тотална нефункционалност.

В днешната статия ще разгледаме няколко неща, които могат да накарат сайта ви да изглежда като спам в очите на посетителите му – вашите потенциални клиенти.

1. Твърде много реклами.

Не мога да ви обвиня, че искате да изкарате допълнителни доходи от реклама в сайта си. Много хора го правят. Проблемът идва тогава, когато рекламите са повече от вашето собствено съдържание. Грях е да имате истински стойностно съдържание и да сте го скрили заровено в рекламки и банерчета. Ако не внимавате, твърде многото реклами ще превърнат сайта ви в истински спам.

2. Най-спам-домейна-на-света.com

Сайтът ви може да е приказно красив, лесен за навигация и стойностен, но никой няма да го види ако домейна ви представлява пет ключови думи разделени с тирета. Тиретата не са зли по природа, но твърде много от тях в домейна ви изглеждат евтино и съмнително.

3. Безпричинно използване на ГОЛЯМ ШРИФТ

Предлагаме НЕВЕРОЯТЕН продукт с ДОКАЗАНИ резултати. Имате ОГРАНИЧЕНО ВРЕМЕ, за да се докопате до НАШИЯ продукт на СПЕЦИАЛНА ЦЕНА. Надолу ще откриете нашата КОНТАКТНА ФОРМА, която ще ви помогне да се СВЪРЖЕТЕ С НАС.

Изглежда ли ви като спам?

4. Не изглеждате “истински”

Имате ли About Us (За Нас) страница? Страница за контакти? Условия за ползване? Ако продавате нещо, сайтът ви действа ли като онлайн магазин? Ако нямате такива страници, рискувате да загубите евентуална клиентела – просто ще изглеждате твърде подозрително.

Избягвайте горепосочените ситуации и сайтът ви ще се радва на добра посещаемост и добър процент на конверсия. Очаквайте още съвети от нас скоро!

Leave a Reply

Your email address will not be published.