10 places to find free fonts

Тази седмица ще ви представим 10 уеб сайта, от които безплатно можете да си изтегляте шрифтове за вашият сайт. Всеки уважаващ себе си дизайнер знае, че типографията за създаването на един сайт е от голяма важност и смятаме, че тези 10 уеб сайта ще са ви от много голяма полза.

Сега по същество, нека започнем с първият:

1. Adobe Edge Web Fonts

Adobe Edge Web Fonts

Фантастичен ресурс от шрифтове предоставен от отбора на Adobe. Adobe Edge Web Fonts ви предоставя една широка и красива библиотека пълна с всякакви шрифтове.

2. TypeDepot

TypeDepot

TypeDepot е чудесен малък сайт и дизайн студио предлагащо безплатни шрифтове на потребителите си. Освен безплатните шрифтове има такива, които са по-професионални и се заплащат.

3. Freeware Fonts Project

Freeware Fonts Project

Този проект представлява масивна колекция от шрифтове за свободно теглене от най-различни дизайнери, организиран от Jovanny Lemonad. Всеки може да тегли или да качва свободно шрифтове, които след това ще са публично достъпни.

4. FontFabric

FontFabric

Независим сайт пуснат от българският дизайнер Светослав Симов. FontFabric включва много платени шрифтове, но има секция пълна с безплатни такива, която не може да остане неспомената.

5. LostType

LostType

На пръв поглед сайта е пълен със шрифтове, които са платени, но не след дълго ще забележите, че за всеки отделен може да платите 0$.

6. Dafont.com

Dafont.com

Dafont.com е огромен архив за свободно сваляне на шрифтове. Имате възможност за преглед по азбучен ред, по стил, по автор или по популярност на шрифтовете.

7. Google Web Fonts

Google Web Fonts

Google Web Fonts предлага безплатно шрифтове, които лесно и бързо може да използвате във вашият сайт. Всички шрифтове са open source и могат да се споделят, теглят и персонализират.

8. Glukfonts

Glukfonts

Още един сайт за сваляне на шрифтове безплатно, но в този присъстват и други безплатни неща, които биха били полезни на всеки дизайнер, като например скриптове на PHP за свободно теглене.

9. Font Squirrel

Font Squirrel

Отново много добър сайт за теглене на шрифтове безплатно. Font Squirrel се отличава с това, че вътре се одобряват само много качествени и професионални шрифтове.

10. Wete

Wete

Все още има проекти, които се реализират в Wete и това спомага за усъвършенстването на сайта. Изцяло фокусиран към изтеглянето на шрифтове и други дизайнерски пособия безплатно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.