“How to” lessons – How to install WordPress on your site

Заповядайте на първият наш урок от поредицата “How to?”. Ще започнем с това как да си инсталираме сами WordPress на своя сайт.

Нека започнем с това как да си изтеглим WordPress и от къде. Първо влизаме в http://wordpress.org/ и изтегляме .rar файлът от синият бутон.

The Official WordPress Site.

След като го изтеглите влезте във вашият Cpanel по този начин www.yourdomainname.com/cpanel , логнете се вътре и влезте във File Manager-a.

C Panel looking

След като сме влезли в File Manager-a отиваме в public_html и си създаваме папка с името на сайта ни.

Inside the File Manager

След като сме си създали папка и сме вътре в нея следва да качим .rar файлът, който изтеглихме от официалният сайт на WordPress. Това става по следният начин:

The uploading of a file

При натискането на Upload бутона ни вкарва в друга страница, където се вижда къде да зададем кой файл искаме да качим и колко време ще се качва.

The actual upload of the file

Връщаме се на предишния таб, натискаме бутона Reload и виждаме .rar файлът вече качен на нашият хостинг, след да го разархивираме, което се получава ето така:

The file uploaded

Забелязваме, че се отваря прозорец, който изобразява на кое точно място ще се разархивира нашият файл. Оставаме го както си е и натискаме Extract file.

Extracting the file

След разархивирането забелязвате, че се появява една нова папка wordpress, влизаме в нея и виждаме много други файлове. Избирате ги всички и натискате бутона Move File, за да ги преместите извън папката, в първата ваша, която създадохте.

Moving the files

След като сме Reload-нали страницата забелязваме, че файловете вече са в нашата папка до 2-та първоначални, архивът и разархивираната папка, които изтриваме, за да не натоварват хостинга.

Deleting some files

Дотук добре, но трябва да направим бази данни за нашият нов wordpress site. Връщаме се в началото на нашият Cpanel, където намерихме File Manager-a и виждаме малко по-надолу Database Wizard.

Starting database wizard

След като влезем в Wizard-a виждаме първоначално как ни пита да си въведем име на базите данни, след това username и password. Наиумениваме ги както желаем, като имаме в предвид, че username-a е с максимум 7 символа. След това генерираме парола от генератора за пароли, копираме си я на безопастно място и продължаваме със следващата стъпка, която е да дадем всичките привилегии на този User и да свържем базата с данни към username-a. По долу е изобразено как всичко това се случва.

Naming database

Username and password

Username and password

Privileges of the user

Adding the username and password to the database

Готови сме с нашите бази данни, следващата стъпка е да влезем на сайта си, в който сложихме WordPress, и да видим какво ще се визуализира реално. Виждаме, че WordPress ни казва, че не намира Configuration File и ни напътства да създадем такъв.

Making Config File

Избираме да създадем такъв и WordPress ни пренасочва на страница, където ни обяснява какво ще трябва да въведем след малко и ни напътства да започнем възможно най-скоро.

Let's go picture

След като натиснем “Let’s Go!” ни се отваря страница, в която си въвеждаме името на дата базата, която създадохме, username-a и паролата, и следващите 2 неща ги оставяме както са написани без да ги пипаме. Накрая натискаме Submit.

Adding the database info to your wordpress site

След като си въведем нещата безпогрешно ни се отваря страницата, на която вече можем да инсталираме WordPress на нашата страница след натискане на бутона Run The Install.

Running the install of WordPress

Една от последните стъпки, която не е никак последна по важност, е тази да въведем нашите LogIn детайли , да сложим заглавие на страницата , да си въведем е-мейлът. След това малко по-надолу забелязваме нещо много важно – Allow search engines to index this site. Много е важно да махнем отметката тук, защото не е препоръчително Google да знае за сайта Ви преди той да е готов изцяло. Накрая натискаме бутона Install WordPress.

Making your LogIn details

Вече сме готови, разбира се ако сме въвели всичко правилно. Следващата страница, която виждаме е, че реално на нашата страница вече има WordPress. Натискаме бутона Log In и ни пренасочва към страницата, в която вече може да се впишем в нашият Админ Панел.

Preparing to login

The Actual LogIn

Вече имаме WordPress инсталиран на нашият сайт. Ние от 411 Маркетинг се надяваме, че сте успели да се справите и да разберете как да си инсталирате wordpress!

Leave a Reply

Your email address will not be published.