Младите ще останат в България срещу заплати и кариера

Младите хора се нуждаят от добро заплащане и възможност за кариерно развитие, за да не напускат страната. Това смятат представители на международна компания, която търси кадри в университетите в Североизточна България.

Ваня Кирилова е оперативен мениджър на международна компания, която се занимава с интернет търговия и маркетинг. Тя и екипът й търсят кадри в различни университети в Североизточна България.

Мениджърът посочва, че начините, по които може да се спре изтичането на млади хора от България, са осигуряването на добра работна среда и заплата.

Освен заплащане и среда, младите хора търсят и кариерно развитие. При нас има точно такава възможност, защото имаме вътрешна процедура за да може хората, които влизат и работят при нас в компанията, да минават първоначално обучение. Впоследствие този, който има желание да се развива, да гради кариера – предоставяме такава възможност, казва Ваня Кирилова и посочва, че 90% от служителите им са преминали пътя в компанията, започвайки от първото стъпало.

Според нея, младите хора са достатъчно интелигентни в днешно време.

Тази комбинация от кариерно развитие, добро финансово заплащане и от среда предоставят точно възможност на младите хора да остават в България и ние целим точно това, казва тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.