On-page SEO 2015

Най-добрите практики за новата година!

Светът на оптимизацията е адски динамичен. Големите търсачки като Google и Bing, непрекъснато търсят начини да подобрят дейността си, а оттам променят и работещите SEO практики. Заради тази динамика е напълно възможно да чуете двама оптимизатори да изразяват различни мнения по въпроса “кое работи и кое – не”. Разбира се, някои неща са общоприети от всички и за тях няма две мнения по въпроса.

В днешната статия ще разгледаме различни начини да подобрите оптимизацията на сайта си, като правите промени по самите му страници – така нареченото on-page SEO.

1.  Използвайте адаптивен дизайн

През новата година адаптивният дизайн ще е от изключителна важност. Както е известно, при търсене от мобилно устройство, уебсайтове с такъв дизайн се ползват с предимство при определяне на първите резултати.

В момента над 80% от Интернет потребителите притежават смартфони, а 95% от всички мобилни търсения минават през Google. Самите Google препоръчват ползването на адаптивен дизайн. Няма причина да не ползвате такъв!

2. Качествено и фокусирано съдържание

Всяка отделна страница от вашия сайт трябва да бъде оптимизирана за една тема или една ключова дума. Фокусирайте съдържанието върху едно специфично нещо и забравете за натъпкване на текста с ключови думи – просто не работи вече. Пишете за посетителите си, не за търсачките.

Ето ви пример – тази страница от сайта ни е посветена изцяло на on-page SEO.

3. URL структура

Този елемент е важен за оптимизацията на всеки сайт и трябва да внимавате какво избирате за всяка отделна страница. По принцип трябва да гледате URL-тата ви да са кратки, описателни и по темата.

Примерно, URL на тази страница е http://411marketing.bg/za-nas/blog/on-page-seo-2015/.

4. Оптимизиране на скоростта

Бързината на зареждане на уебсайта ви не е доказан фактор, който може да ви издигне нагоре в резултатите. Но самия факт, че Google предоставят програмка, с която да я измерите, показва, че е от значение. Освен това, скоростта на уебсайта е основен елемент в привличането и задържането на посетители.

Ако сайта ви зарежда бавно, опитайте някоя от следните тактики.

  • Ограничете HTTP заявките

  • Ограничете CSS, HTML и Java по страниците

  • Оптимизирайте изображенията им, като намалите размера им (но не за сметка на качеството!)

В следващи статии ще разгледаме още няколко от най-добрите SEO практики за 2015.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.