5 Уеб дизайн тенденции за предстоящата 2015

Какво крие бъдещето на уеб дизайна?

 

Изкуството на уеб дизайна е необятно и е невъзможно да бъде ограничено по какъвто и да е начин. Човешкото въображение и неговите безкрайни възможности отключват невъобразим потенциал за все по-впечатляващи и креативни идеи, които ще оформят бъдещето на Интернета.

С всяка изминала година наблюдаваме безброй невероятни неща в света на уеб дизайна, които продължават да излизат всеки ден. Иновациите в сферата за 2015 г. тепърва предстоят да бъдат представени, а ние нямаме търпение да стане свидетели на това възможно най-скоро.

  • One page сайтове

Все повече хора започват да разчитат на мобилните си телефони и подобренията в технологиите, които позволяват все по-достъпни и лесно използваеми интерфейси, които могат да ни помогнат далеч от компютъра.

С тази цел все повече сайтове биват разработвани с една страница, където е публикувно цялото съдържание, което ни е нужно. По този начин е лесно да открием информацията, която търсим като просто скролваме надолу.

  • История и интеракция

Отново се връщаме към съдържанието. Точно така – Content is still king! Докато то все още е ключово за всеки сайт, умението да разкажем една грабваща вниманието история е огромен плюс. Новите тенденции ще включват по-красиво и интерактивно съдържание, с което да разкажем своята история, чрез която да установим по-успешен контакт с потребителите.

  • Липса на големи Header изображения

Как да изпъкнем над тълпата, която изплзва огромни и наситени изображения в началото на техните сайтове? Лесно – като правим точно обратното. Това мжое да се използва поради редица причини, като например зареждането на сайта. Големите изображения често затрудняват това. Друга причина може да бъде отвличането на внимание от по-важното съдържание, което съдържа страницата. Това е една от по-противоречивите тенденции, но си струва да й обърнем внимание.

  • Минималистичен дизайн

Съществуват прекалено много несъществени елементи в актуалните сайтове, а това е още едно от нещата, които предстоят да изчезнат в по-модерните страници. Минималистичен дизайн е този, който е максимално улеснен и изчистен от излишни елементи, които не оказват реална полза нито за оптимизацията, нито за функционалността и вида на сайта.

  • Центрирано оформление

Съдържанието, което се намира в центъра на една страница респективно ще бъде в центъра на вниманието на всеки потребител. Незвисимо от размера и количеството на съдържанието, то е най-лесно за възприемане, когато е центрирано пред нашия поглед. Това позволява добър фокус и придава изтънчен вид за нашия сайт.

Това са само някои от безбройните нови тенденции, които вече започваме да виждаме все повече. Бъдещето на уеб дизайна Ви очаква! Ние вече поехме в тази посока, а Вие?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.