411 Маркетинг награди талантливи програмисти на национално състезание

Българо – aмериканската компания 411 Маркетинг осигури награди за млади програмисти, участвали в третото издание на Националното състезание за извличане на данни QUERYADA 2017. Инициатор, организатор и домакин на събитието е Варненски свободен университет “Черноризец Храбър”. Компанията награди с компютърна периферия и консумативи отборите, заели първите три места.

“Направили сте правилния избор за бъдещото си кариерно развитие. Пожелавам ви академични успехи и истинско удоволствие от добре свършената работа и неспиращ интерес към новото”, каза Милен Сотиров, тренинг – мениджър на 411 Маркетинг, по време на връчването на наградите.

Партньорството между компанията и университета стартира преди една година, когато започна съвместен проект за обучение на студенти в сферата на Оптимизация на търсещите машини /SEO/. Дисциплина “Оценка и SEO оптимизация” беше включена в учебния план на магистърски програми “WEB дизайн” и “Дигитален маркетинг и уеб дизайн”, към катедра „Информатика и икономика“. Студенти от катедра „Информатика и икономика“ се включиха в стажантската програма на компанията. За тях, 411 Маркетинг осигури 240 часа обучение и практика в сферата на актуалните похвати за дигитален маркетинг и SEO, както и прилагането им в реална бизнес среда. На част от стажантите беше предложена работа в компанията.

“Сътрудничеството ни с ВСУ “Черноризец Храбър” е успешно. Планираме нови съвместни проекти с университета, които да осигурят на студентите качествено образование, старт на кариерата и възможност за отлична реализация на пазара на труда”, коментира Оперативният мениджър на 411 Маркетинг Ваня Кирилова.