411 Маркетинг назначи “Мениджър щастиe”

411 Маркетинг стана първата варненска компания, която назначи “Мениджър щастие”. Отговорностите на новата позиция се състоят в организирането на дейности и инициативи в и извън офиса, които да допринесат за доброто настроение на служителите.

“Създаването на позицията “Мениджър щастие” е една отлична инициатива! Смятам, че всяка една голяма компания може само да спечели като се грижи за доброто настроение на своите служители. Благодарение на тази позиция всички колеги ще имат възможността да се опознаят по-добре, да изградим един по-добър и здрав колектив и да направим дните си в офиса по-усмихнати. За мен е голяма чест и удоволствие да бъда първия “Мениджър щастие” в 411 Маркетинг и ще направя всичко по силите си да дам добър пример на всички, които ще заемат позицията след мен. Целта ми на тази позиция ще е да организирам повече забавни събития в и извън офиса за всички колеги, да спомогна изграждането на традиции, създаването на една по-уютна и приятелска работна среда, и по-лесната интеграция на всички новопостъпили в компанията. Организирането на събития също е нещо, което правя с удоволствие и затова съм щастлива, че сега ще мога да го правя и на работното си място”, коментира Мениджър щастие Калина Енева. В свободното си време обича да снима, изработва декорации, чете и пише.

411 Маркетинг редовно организира събития, които да поддържат доброто настроение на служителите – боулинг вечери, фирмени уикенди и др. С назначаването на “Мениджър щастиe” се прави още една качествена стъпка в посока осигуряване на приятна работа среда. По този начин компанията ще получава и навременна обратна връзка какво и как би мога да подобри в офис средата.

“30% от денонощието прекарваме на рaботното си място. Затова, в 21 век, е важно да осигурим отлична работна среда, положителни нагласи и приятна работна атмосфера”, коментира Александър Колов, Мениджър “Човешки ресурси” в 411 Маркетинг. Новата позиция се заема на ротационен принцип от служител на компанията, като на всеки 6 месеца екипът избира нов колега, който да се грижи за позитивното настроение в офиса.
Инициативата за назначаване на специален служител, който да се грижи за добрата работна атмосфера започна преди няколко години в Силиконовата долина в Калифорния.
411 Маркетинг е една от първите в България и една от малкото в Европа компании, които възприемат този иновативен подход в управлението на Човешките ресурси. Планират се и други стъпки, които да доведат до повишаване качеството на работната среда.

411 Маркетинг специализира в оптимизация на търсещите машини /SEO/. Фирмата е част от международния бранд 411 Locals, за когото работят над 500 души в България, САЩ и Филипините. Варненският офис осигурява заетост на над 200 души.