411 Маркетинг подготви студенти от Казахстан и Киргизстан за SEO специалисти

Студенти от Казахстан и Киргизстан получиха Сертификати за SEO (оптимизация на търсещите машини) специалисти от 411 Маркетинг. В продължение на 15 учебни часа, компанията подготви възпитаниците на Международния университет в Киргизстан (IUK) за реализация в дигиталния маркетинг.

“Осигурихме обучение с изцяло практическа насоченост, приложимо в реална бизнес среда. Дигиталният маркетинг е една от най-перспективните професии за развитие и реализация в IT индустрията.”, каза Милен Сотиров, тренинг Мениджър на 411 Маркетинг

Инициативата стана възможна благодарение на проект за партньорска мобилност с катедра “Информатика” към ВСУ „Черноризец Храбър“. Обучението има практическа насоченост, като студентите бяха включени в работния процес, ориентиран към дигиталния маркетинг и SEO. Занятията бяха с продължителност 15 часа. На събитието присъства и доц. д-р Галя Момчева, ръководител катедра „Информатика“ към ВСУ „Черноризец Храбър“.

“Възможността да сме част от подготовката на студентите е признание за нас. 411 Маркетинг е сред най-големите SEO компании в България. Високото качество на продукта ни – WEB и SEO за малки и средни фирми, ни осигури устойчиво присъствие на пазарите в САЩ”, коментира Силвия Николова, Директор клиентски маркетинг.

Практическа подготовка на младежите е осъществена в рамките на 411 Academy – образователен проект, ориентиран към обучение на студенти в областта на дигиталния маркетинг, SEO и уеб разработка.

411 Маркетинг започва своята дейност във Варна с 4 души персонал. Към днешната дата фирмата осигурява заетост в морския град на над 200 човека. Фирмата е част от бранда 411 Locals – базирана в САЩ международна компания, специализирана в доставка на SEO решения за малък и среден бизнес. Класирана е в ТОП 5 на фирмите за локална SEO в САЩ.