411 Маркетинг посрещна млади IT специалисти от ПГИ “ Д-р Иван Богоров“

Офисът на 411 Маркетинг посрещна 20 ученици от професионална гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров“ – Варна. Учениците се обучават в 11 клас по професия “Организатор Интернет приложения”, със специалност “Електронна търговия”. “Целта на посещението беше учениците да се запознаят със спецификата на работа на една успешна компания в сферата на дигиталния маркетинг и уеб дизайна. Младежите видяха от близо дейността и организацията на работа на „411 Маркетинг“. За тях беше от изключително значение да разберат какви качества и умения трябва да притежават хората, които желаят да се развиват в сферата на информационните технологии”, коментира г-н Деан Василев, преподавател по практическо обучение (приложна информатика) и ръководител на групата. По време на своето посещение в компанията, младите IT специалисти посетиха основните отдели на фирмата и се запознаха със спецификата на тяхната работа. Най-голям интерес предизвика отдела за SEO оптимизация, където служители на компанията показаха на учениците какво точно е SEO оптимизация, разясниха какво е практическото й приложение и как се реализира един проект за оптимизация на WEB сайт.

“Радостно e да видим, че в днешни дни дори училищата започват да адаптират своите програми към бизнеса. Похвална е инициативата на учители да срещнат учениците с бизнеса и ориентацията им към това каква професия да изберат да започне от училищната скамейка”, коментира Ваня Кирилова, Site director на 411 Маркетинг.
Компанията осигури на учениците презентация-дискусия за актуалните тенденции в дигиталния маркетинг, както и влиянието на социалните медии върху маркетинга и процесите на SEO.
“Бихме искали посещението на наши възпитаници в „411 Маркетинг“ и достъпа до реална бизнес среда да се превърне в традиция”, каза г-н Василев.

“За нас е удоволствие да покажем на младите хора бизнеса в реалната му среда. Училището е мястото, където започва чертаенето на бъдещият им път в развитието и тези близки срещи им помагат във вземането на реални и обосновани решения в тази насока. Пожелаваме на нашите млади и усмихнати, надяваме се и бъдещи колеги, успехи и попътен вятър”, Милен Сотиров, Training manager на 411 Маркетинг.

Българо – Американската компания 411 Маркетинг стартира своята дейност във Варна с 4 души персонал. Към днешната дата фирмата осигурява заетост в морския град на над 200 човека. Фирмата е част от бранда 411 Locals – базирана в САЩ международна компания, специализирана в доставка на SEO решения за малък и среден бизнес. Класирана е сред ТОП 5 на фирмите за локална SEO в САЩ. През тази година 411 Маркетинг планира да разкрие нови 50 работни места, както и да разшири обхвата на стажантската си програма. Новите работни места ще бъдат в областта на оптимизация на търсещите машини /SEО/, създаване на WEB сайтове, създаване на контент, дизайн.