411 Маркетинг продължава проекта за обучение на студенти от ВВМУ

Нов цикъл от лекции и упражнения за студенти от ВВМУ “Никола Й. Вапцаров” започва 411 Маркетинг. Обучението в областта на дигиталния маркетинг се реализира в рамките на дисциплина Oптимизиране за търсещи машини в Internet (SEO), с продължителност 45 учебни часа.

“Подготовката включва занятия в областта на дигиталния маркетинг, уеб-разработката, оптимизация на търсещи машини. Преподават се последните новости и тенденции в тази област”, коментира г-н Милен Сотиров, който е тренинг мениджър в 411 Маркетинг и хоноруван преподавател във ВВМУ.

Обучението е предназначено за студенти първи курс от специалност “Информационни и комуникационни технологии”.

Инициативата е продължение на проект между компанията и ВВМУ. Проектът предвижда съвместна подготовка на студенти в областта на дигиталния маркетинг. Сътрудничеството стартира през 2017 г. с пилотно обучение на 46 студенти, които участваха в курс по “Дигитален маркетинг и оптимизация на търсещите машини (SEO)”, подготвен в тренинг академията на компанията – 411 Academy.

Година по-късно курсът прерастна в учебна дисциплина, като вече се преподава на студенти първи курс от специалността “Информационни и комуникационни технологии”.

В качеството си на партньор на ВВМУ, компанията участва в честването на 45-годишнината от създаване на катедра “Информационни технологии” във ВВМУ “Никола Й. Вапцаров”. Тогава 32 възпитаници на висшето училище получиха сертификат от 411 Маркетинг за успешно завършване на обучение по Дигитален маркетинг, WEB, HTML и SEO /оптимизация на търсещи машини/.

411 Маркетинг отваря първия си офис във Варна през 2009 г., като първоначално са наети четирима човека. 10 години по-късно компанията разполага с два офиса, които осигуряват заетост на над 250 млади специалисти, избрали професионална реализация в областта на дигиталния маркетинг, уеб-разработката, оптимизация на търсещи машини. Компанията е част от международната група 411 Locals, специализирана в изработка на сайтове и тяхната оптимизация, предназначени за малки и средни бизнеси. 411 Locals е класирана в ТОП 10 на SEO компаниите в САЩ.