411 Маркетинг с нови инвестиции в IT сектора

411 Маркетинг стартира нов инвестиционен проект за обучение на стажанти и млади специалисти по оптимизация за търсещите машини /SEO/. През 2018 година, варненската компания ще удвои мащабите на започнатата през 2017 година SEO Академия. Досега, в нея са обучени над 50 стажанти. 70% от тях започнаха работа за компанията.

“През 2018, предвиждаме да продължим да подготвяме кадри за IT индустрията, както и да имплементираме нови образователни похвати в обучителния процес, за да го направим максимално адекватен към изискванията на бързоразвиващата се среда”, коментира Милен Сотиров, Тренинг мениджър на 411 Маркетинг. Стажантската програма е с продължителност 240 часа и е безплатна за курсистите. Обученията се реализират с подкрепата на програма “Студентски практики“ на МОН.

Компанията оборудва нова зала за обучение с 18 индивидуални работни станции, доставена е и интерактивна дъска, която позволява по-пълноценна връзка между обучители и обучаеми и дава възможност за пълноценната им интеграция в обучителния процес като бъдат активни участници в него.

За курсистите са осигурени обучители, всеки от които има практически опит както в преподаването, така и в сферата на дигиталния маркетинг и оптимизацията за търсещите машини.

През месец януари 2018 г., SEO Академията на 411 Маркетинг стартира подготовка на 20 стажанти. Курсистите са студенти от Военно-морската академия, Техническия университет, Икономическия университет и Варненския свободен университет. Предвижда се следващата група да се увеличи до 30 души.

Академията на 411 Маркетинг подготвя младежите за работа с актуалните стратегии за дигитален маркетинг и похвати за оптимизация за търсещите машини, приложими в реална бизнес среда. Обученията се провеждат в офиса на компанията, което позволява на курсистите да бъдат част от работния процес.

411 Маркетинг е част от международния бранд 411 Locals, световен лидер в областта на SEO. Варненският филиал започва своята дейност през 2009 година с 4 души персонал. В компанията днес работят над 200 души, като през 2018 се предвиждат увеличаване броя на служителите с 8 – 10%.