411 Маркетинг участва в подготовката на студенти на ИУ – Варна

411 Маркетинг и факултет “Информатика“ към Икономически Университет – Варна започнаха съвместно обучение на студенти от ОКС „Магистър“, специалности „Мобилни и уеб технологии“ и „Информационен мениджмънт в бизнеса“.

В часовете се преподават приложими в практиката WEB технологии, инструменти за разработка на сайтове, техническа оптимизация, които се изучават по дисциплините “Оптимизация за търсещи машини” /SEO/ и “Технологии в дигиталния маркетинг”.

“Възможността да бъдем част от практическата подготовка на студентите е отлична възможност да предадем натрупаните през годините знания и умения. Дигиталният маркетинг и информационните системи е основа, на която следва да стъпим, за да развием потенциала на младите таланти. 411 Маркетинг е сред лидерите нa SEO компаниите в САЩ, което се дължи на отличната подготовка на нашите служители и използването на иновации в областта на дигиталния маркетинг“, каза Милен Сотиров, Тренинг мениджър на 411 Маркетинг, водещ лекциите и упражненията за студентите по програмата.

Компанията се стреми към дългосрочно партньорство с УИ – Варна в областта на образованието и подготовката на студенти.Студентите от IT Master class гостуваха на 411 Маркетинг, като се запознаха с дейността на компанията, привлекателните условия на труд, конкурентно заплащане, гъвкаво работно време и социални придобивки. Двете партньорски организации реализираха съвместен проект за стаж на студенти, в който се включиха 25 възпитаници на университета. След стажа повечето от тях започнаха работа в 411 Маркетинг.

Компанията отваря първия си офис във Варна през 2009 г., като първоначално са наети четирима човека. 10 години по-късно компанията разполага с два офиса, които осигуряват заетост на над 250 млади специалисти, избрали професионална реализация в областта на дигиталния маркетинг, уеб-разработката, оптимизация на търсещи машини. Компанията е част от международната група 411 Locals, специализирана в изработка на сайтове и тяхната оптимизация, предназначени за малки и средни бизнеси. 411 Locals е класирана в ТОП 10 на SEO компаниите в САЩ.