Международна група студенти усвоява SEO в 411 Маркетинг

Студенти на ВСУ от специалност International Business започнаха своята подготовка по Дигитален маркетинг и SEO /оптимизация на търсещи машини/ в тренинг центъра на 411 Маркетинг.

Младежите от САЩ, Русия, Украйна, България и Турция се обучават по съвместна програма с две дипломи на ВСУ “Черноризец Храбър” и “ Норвежкото бизнес училище” – Осло. Студентите изучават “Международен бизнес” и “Digital Economy” като подготовката по дигитален маркетинг е в рамките на партньорство между компанията и ВСУ.

Учебната практика акцентират върху приложими в реалната бизнес среда теми. Студентите ще работят по конкретна задача – оптимизация на сайт, с използване на реален хостинг. Обучението се реализира в рамките на 411 Academy – образователен проект, ориентиран към обучение на студенти в областта на дигиталния маркетинг, SEO и уеб разработка.

411 Маркетинг и ВСУ имат установени традиции в съвместна подготовка на студенти, включително и международни. Миналата година обучение в компанията преминаха младежи от Казахстан и Киргизстан, които получиха Сертификати за SEO (оптимизация на търсещите машини) специалисти.

Фирмата открива своя първи офис във Варна през 2009 г., като първоначално са наети четирима човека. 10 години по-късно компанията разполага с два офиса, които осигуряват заетост на над 250 млади специалисти, които са избрали професионална реализация в областта на дигиталния маркетинг, уеб-разработката, оптимизация на търсещи машини. 411 Маркетинг е част от международната група 411 Locals, специализирана в изработка на сайтове и тяхната оптимизация, предназначени за малки и средни бизнеси. 411 Locals е класирана в ТОП 10 на SEO компаниите в САЩ.