Студенти от ВВМУ получиха SEO сертификати от 411 Маркетинг

45 студенти от ВВМУ “Никола Й. Вапцаров” получиха сертификати за успешно завършване на курс по “Дигитален маркетинг и Оптимизация на търсещите машини /SEO/”, организиран от Висшето учебно заведение и 411 Маркетинг. Фирмата и университетът стартираха в началото на годината проект за обучение на студенти в авангардни онлайн и маркетингови техники. В инициативата, имаща силна практическа насоченост, се включиха над 60 души от всички курсове на специалност “Информационни и комуникационни технологии в морската индустрия”

На церемонията по връчването на сертификатите присъстваха Оперативният мениджър на 411 Маркетинг г-жа Ваня Кирилова, Деканът на Факултет „Навигационен“, капитан I ранг доцент доктор Николай Великов и Милен Сотиров, Тренинг мениджър на компанията, както и преподаватели от военно-морското училище.

“Получихте професионален опит, който може да ви бъде само от полза. Оптимизацията на търсещите машини е перспективна и търсена професия, която все по-активно навлиза в бизнеса”, каза г-жа Кирилова пред студентите.

Компанията осигури стаж за 14 от курсистите това лято. 8 от тях вече са на работа в 411 Маркетинг.

“Искам да благодаря на 411 Маркетинг за изключителната възможност да стажувам при тях. Научих нови и полезни неща, имащи практическо приложение. Ако имате възможност за стаж в компанията, силно ви препоръчвам да се включите. Възможностите за реализация също са големи”, коментира пред състудентите си Живко Василев. Той вече е назначен в компанията на позиция “Линк билдър”.

“Благодаря за възможността и за гласуваното доверие. Изключително съм доволна от новата си работа. Колегите са супер“, каза Ивана Иванова, до скоро стажант, днес служител на компанията, на позиция “SEO специалист“

Въз основа на постигнатите резултати и интерес от страна на студентите, ВВМУ – Варна и 411 Маркетинг подготвят нов съвместен образователен проект, който кап I – ви ранг Великов, обяви пред студентите като възможност за свободно избираем факултативен предмет.

За 411 Маркетинг

411 Маркетинг е бългaрския филиал на международния бранд 411 Locals. Офисът във Варна отваря през 2009 година, като в началото са наети четири души персонал. Екипът днес е от над 200 специалисти, работещи в сферата на SEO, WEB дизайн, онлайн маркетинг. 411 Locals е официален партньор на Google и е сред ТОП 10 на SEO компаниите в САЩ.