Възпитаници на СУ „Пейо Яворов” посетиха офиса на 411 Маркетинг

Ученици 8 клас с профил „Софтуерни и хардуерни науки“ посетиха офиса на 411 Маркетинг. Възпитаниците на СУ „Пейо Яворов” се запознаха с дейността на компанията и направиха своите първи стъпки в SEO /оптимизация за търсещите машини/.

“Учениците тепърва навлизат в света на информационните технологии и посещението оказа огромно влияние върху мотивацията им. Екипът на 411 Маркетинг ни впечатли с постиженията си и високия професионализъм. Експертите на компанията запознаха учениците със съвременните технологии за създаване, поддръжка и оптимизация на интернет сайтове, както и за перспективите за кариерно развитие в IT сектора”, коментира ръководителят на групата и преподавател по IT технологии Стойчо Казаков.

“Още от основното училище е добре децата да видят как знанията, които получават от своите учители, се прилагат в практиката. 411 Маркетинг е с широко отворени варати за учeници и студенти, които да видят работния процес и модерния офис на компанията”, коментира Силвия Николова, Director of client marketing на 411 Маркетинг.

411 Маркетинг стартира своята дейност във Варна с 4 души персонал. Към днешната дата фирмата осигурява заетост в морския град на над 200 човека. Фирмата е част от бранда 411 Locals – базирана в САЩ международна компания, специализирана в доставка на SEO решения за малък и среден бизнес. Класирана е сред ТОП 5 на фирмите за локална SEO в САЩ.

През тази година 411 Маркетинг планира да разкрие нови 50 работни места, както и да разшири обхвата на стажантската си програма.

Новите работни места ще бъдат в областта на оптимизация на търсещите машини /SEО/, създаване на WEB сайтове, създаване на контент, дизайн.